RO RU EN
Joi, 28 Mai 2015
RSS
Actualizat: 28.05.2015
Galerie multimedia
Noutăţi
28 Mai 2015
Accesul copiilor la educația timpurie s-a dublat în ultimii ani
Moldova urmează să asigure acces la educație timpurie de calitate pentru toți copiii de vârstă preșcolară, inclusiv copiii cu nevoi speciale, cei de etnie romă, din localitățile rurale și familiile vulnerabile – este una dintre concluziile mesei rotunde de prezentare a rezultatelor Studiului “Sporirea accesului și echității la serviciile de educație și dezvoltare timpurie”, organizată pe 28 mai la Chișinău de către UNICEF și Ministerul Educației.
Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii (CNPAC), în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, a lansat astăzi o campanie de combatere a abuzului sexual asupra copiilor. Campania „Aici nu se pune mîna” este adresată părinţilor, copiilor, educatorilor, îngrijitorilor de copii mici cu vîrsta de pînă la 7 ani și se va desfășura în perioada iunie-noiembrie 2015.
Ministerul Educației informează că, în mod tradițional, în anul curent vor fi organizate activități consacrate Zilei Internaționale a ocrotirii copilului – 1 iunie. Activitățile se vor desfășura în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfînt, duminică, 31 mai, începînd cu ora 10:00.
Ministerul Educației sprijină programele de orientare profesională în școli, astfel încît viitorii absolvenți să facă o alegere corectă, în conformitate cu aptitudinile și aspirațiile pe care le au. O declarație în acest sens a făcut astăzi ministrul Educației, Maia Sandu, în cadrul ediției a V-a a Forului meseriilor, care se desfășoară la Chișinău.
28.05 27.05 26.05 25.05 24.05 23.05 Arhiva
Anunţuri
19.05.2015
La 18 mai Grupul de lucru din cadrul MinisteruluI Educației a aprobat rezultatele finale ale Concursului pentru dotarea instituțiilor de învățământ cu copiatoare. La concurs s-au înscris 102 instituții de învățământ din 27 Unități Teritoriale Administrative din țară.
19.05.2015
Pe 9 mai 2015, cu ocazia celebrării Zilei Europei în Republica Moldova, Mișcarea Europeană din Republica Moldova în parteneriat cu Ministerul Educației, Centrul Pro-European de Servicii și Comunicare, Biblioteca Națională, Asociația de Instruire Europeană și Universitatea PERSPECTIVA INT au organizat concursul Republican «Europa la noi acasă 2015» . Mai multe informații despre concurs și rezultatele acestuia pot fi găsite în fișierul atașat.
07.05.2015
După consultările publice privind Cadrul Managementului de Mediu pentru desfășurarea lucrărilor de renovare în cadrul Proiectului Reforma Învățămîntului în Moldova, Ministerul Educației face publică versiunea finală a Cadrului Managementului de Mediu.
© 2011 Ministerul Educatiei Toate drepturile rezervate.